Press "Enter" to skip to content

Byrådskandidat Emilie Andersen-Ranberg: “Jeg brænder for at øge kommunens engagement i forhold til grøn omstilling”

Radikal Dialog bringer løbende præsentationer af partiets kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget den 16. november. I denne artikel fortæller nummer tre på valglisten i Hørsholm, Emilie Ranberg-Andersen, om sit kandidatur. Foto: Privatfoto.

Er du nuværende kommunalbestyrelsesmedlem?
Nej, det er jeg ikke.

Har du været opstillet før?
Nej, det er første gang jeg opstiller.

Giv en præsentation af dig selv og hvorfor du stiller op
Mit navn er Emilie Andersen-Ranberg, og man kan med rette betegne mig som en person, der først og fremmest har stor virketrang og som en naturelsker. Jeg er 32 år, gift og har to små børn i vuggestue/børnehavealderen, og sammen bor vi på en lille gård, overtaget fra min mormor, lige udenfor Hørsholm by.

Jeg føler en stor glæde ved at se progression og forbedringer i mange forskellige afskygninger. Det kræver som oftest gå-på-mod og engagement, samt evnen og viljen til at sætte sig ind i tilgrundliggende information. Det er kvaliteter jeg har og som jeg i øvrigt dagligt får trænet i mit daglige job som forsker, underviser og dyrlæge.

Jeg har svært ved at lade stå til, når noget åbenlyst fungerer sub-optimalt, og ofte mere eller mindre umiddelbart kan forbedres. Jeg er på den måde nærmest allergisk overfor den accept af fejl der kan opstå når fejlene i en-eller-anden proces bliver gentagende, og ansvaret for det enten ikke kan eller vil placeres.

Nogle gang må man selv gå ind og tage del i ansvaret, og det er nok den følelse som jeg også bærer med mig, da jeg valgte at stille op til kommunalvalget.

Her er mine mærkesager til valget:
Styrk partisamarbejdet
Jeg vil arbejde hårdt for at øge samarbejdet på tværs af partierne, hvilket der pt. mangler. Vi skal forsøge at lave flere aftaler der ikke blot fås igennem med et snævert flertal.

Forbedr den kommunale forvaltning, så man ikke bliver taget som gidsel
Helt konkret ønsker jeg at forbedre forvaltningen, således at borgere ikke bliver taget som gidsler i det limbo, som man bliver placeret i, så snart man skal ansøge om noget hos kommunen.

Vi skal have mere grønt og ungt engagement
Jeg brænder for at øge kommunens engagement og mod i forhold til grøn omstilling og initiativer der gavner naturen omkring os, og jeg ønsker at inddrage de unge i processen, og lytte til deres bekymringer og forslag til ændringer. I samme proces ville jeg gerne forsøge at øge disse unges engagement og ikke mindst kendskab til den politiske verden, så de ved, hvordan de kan komme med ind, og være tæt på maskinrummet, dér hvor beslutninger, der virkelig kan betyde noget, bliver taget, og at de kan være med til det, hvis de har lyst.

Jeg meldte mig ind i Radikale Venstre, fordi…
Kort sagt: Fordi partiet endelig blev grønt nok! Lidt længere: Jeg har siden min tidlige ungdom følt en vis ideologisk resonans ved Radikale, men dengang var det som om vigtigheden af at passe på jordkloden slet ikke var gået op for partiet, og derfor kunne jeg ikke få mig til at bakke helt op om det. Det var det grønne spørgsmål, der betød mest for mig dengang, og det har ikke ændret sig meget siden.

Der er blot endnu flere ting, jeg kerer mig om i dag, men at passe på jorden mener jeg, er udgangspunktet for alt andet, i den forstand, at jorden tager os selv med i faldet. Rent formmæssigt så har partiet som bekendt en pragmatisk tilgang til udfordringer og politiske spørgsmål, og det er den tilgang, jeg mener er mest frugtbare på den lange bane. Dernæst har partiet også historisk set meget at være stolte af, og det har været grobund for store politiske personligheder, som jeg i dag nærer en enorm respekt for. 

I min (ikke-radikale) fritid kan jeg godt lide at…
Motionere i naturen, stille min nysgerrighed og videbegær, spille musik, være sammen med mine to små børn, være sammen med mennesker jeg i øvrigt holder af, passe vores dyr, vores planter og vores lille gård i det hele taget.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.