Press "Enter" to skip to content

Landsformandskandidat Clara Halvorsen svarer på spørgsmål om samlet formandskab, ledelse og partiets struktur

Landsformandskandidat Clara Halvorsen svarer her på spørgsmål om at gå til valg som et samlet formandskab, sine mål, syn på ledelse, at være medlemmernes stemme og partiets struktur. Foto: Privatfoto.

10. maj 2021 kl. 12.30 

Af Viktor Dylander

Landsnæstformand Clara Halvorsen stiller op som landsformand for Radikale Venstre. Det offentliggjorde hun på medlemsnetværket og på Facebook torsdag i sidste uge, altså den 6. maj.

Dermed skal partiet ud i et kampvalg om landsformandsposten, der foreløbigt også efterstræbes af byrådsmedlem Christian Holm Donatzky.

Partiets næste landsformand skal afløse Svend Thorhauge, der træder tilbage efter seks år på posten. Valget vil finde sted ved partiets landsmøde 18.-19. september 2021.

Da Clara Halvorsen i dag er landsnæstformand, bliver også denne post ledig ved landsmødet. Byrådsmedlem Johan Brødsgaard stiller op til næstformandsposten som samlet formandskabet sammen med Clara Halvorsen. Han er indtil videre den eneste kandidat til den post. 

Radikal Dialog stiller her en række centrale spørgsmål til Clara Halvorsen om hendes tanker med kandidaturet, motivationen bag, ideen om et samlet formandskab og den fremtidige ledelsen af partiet. 

Hvorfor stiller du op som landsformand for Radikale Venstre?
“Jeg stiller op fordi, jeg gerne vil gøre en forskel, og fordi jeg tror på, at jeg er den rigtige til at gøre det. Det er en tid fuld af muligheder, selvom det sidste år har været hårdt. Der er en unik mulighed for, at vi bruger den kommende tid, får ro på, samler vores parti og gør det endnu stærkere. Blandt andet ved at styrke medlemsinddragelsen og det lokale lag. Der er brug for, at vi tænker på, hvordan vi skal lede vores parti. Derudover tror jeg på, at det er på tide, at vi får et fælles landsformandskab med to personer med et fælles udgangspunkt, der kan repræsentere forskellige sider af partiet.”

Hvordan skal man forstå, at I stiller op på selve landsmødedagen som ét formandskab – hvad nu, hvis en af jer ikke bliver valgt?
“Med vores fælles kandidatur ønsker vi at sende et klart signal om, at vi stiller op som ét formandskab. Stemmer man på mig som landsformand, så håber vi også, at det giver en stemme på Johan som næstformand – og omvendt. Det man får, er et formandskab med et mere ligeligt delt ansvar mellem formand og næstformand. Vi ønsker at være fælles om opgaverne og bruge vores individuelle styrker og komplementere hinanden. Jeg er ikke næstformandskandidat, så vælges jeg ikke til formand, så stiller jeg ikke op til denne post. Skulle jeg ikke vælges til landsformand, så trækker Johan sig som kandidat til næstformandsposten. For det er et fælles kandidatur. Frem mod landsmødet vil vi så dele vores vision for et delt formandskab med medlemmerne, og vi fornemmer allerede, at mange ser et potentiale i det. Hvis over halvdelen af vores medlemmer er enige, så er jeg sikker på, at de vælger både Johan og jeg til.”

Hvad ligger der i praksis i at ville redefinere formandskabet, så formanden og næstformanden i realiteten bliver til to medformænd – bryder I ikke med den over hundrede år gamle tradition for, hvordan ledelsen er skruet sammen i Radikale Venstre?
“Jo, vi bryder med, hvordan tingene har været indtil nu. Men vi kommer ikke til at være to formænd, for det kan vi ikke i henhold til vores vedtægter. Men vi tror på, at vi skal fordele arbejdsopgaverne på nye måder. Ordet formandskab behøver ikke at have en negativ klang – det bør ikke betyde så meget, hvem der er formand og næstformand. Vi stiller op som et hold, og Johan og jeg har talt længe om, hvad vi vil med partiet. Det synes jeg, er den rigtige måde at gøre det på. Lige nu er rigtig mange organisatoriske opgaver bundet op på landsformanden alene – men hvis vi bliver valgt, er vi to mennesker, der kan tage ud i landet med ét formandskabs stemme. Desuden vil vi være to til at træffe beslutningerne. Johan Brødsgaard kommer med det kommunale perspektiv, som jeg ikke har i samme grad. Der kommer ikke til at være uenigheder mellem os to, om hvem der skal hvad som formand og næstformand, fordi vi fra starten af har et fælles grundlag og er enige om retningen.”

Hvordan er dit kendskab til partiforeningen uden for dit lokalområde i hovedstaden?
“Jeg har været i partiet i næsten ti år, og er på nuværende tidspunkt landsnæstformand, hvor jeg jo sidder med ansvar for hele partiet. Derudover har jeg været næstformand for Radikal Ungdom og har på den måde været meget rundt i det radikale landskab, hvor der de fleste steder jo er et godt samarbejde mellem Radikal Ungdom og Radikale Venstre – og har gennem årene har ført valgkamp rundt om i landet. Derudover har jeg siddet som ansvarlig for vores Nepal-projekt. Jeg har samtidig stor repsekt for, at der er nogle områder, der er tættere på mig end andre. Og der er dele af partiet, jeg kan lære endnu bedre at kende. Derfor er det også en kæmpe fordel, at Johan og jeg stiller op sammen, fordi han kender nogle dele af partiet bedre end mig – og omvendt. Derudover er det selvsagt ærgerligt, at corona p.t. står i vejen for at komme så meget rundt og møde medlemmerne, som jeg gerne ville som landsnæstformand. Det håber jeg, snart bliver muligt.”

Hvordan vil man efter et år kunne mærke, at du er blevet formand?
“Med os som formandskab vil man først og fremmest kunne mærke, at der er kommet ro på partiet efter en turbulent periode. Man vil kunne se, at vi har opnået et stærkt kommunal- og regionsrådsvalg i november måned, en fælles stærk valgkamp, og at vi har fået det lokale græsrodsniveau inddraget på Christiansborg. I forhold til de lokale foreninger vil man kunne mærke, at det er blevet nemmere at være aktiv i vores parti. Her kan jeg pege på Radikal Ungdom som et konkret sted, hvor vi skal have bygget bro, så vi ikke mister dygtige unge, potentielt aktive medlemmer. Derudover skal det også være nemmere at være med og at være aktiv, ligesom vi skal blive bedre til at aktivere de medlemmer, vi allerede har. Vi skal tænke nyt både politisk og organisatorisk.”

Hvad er dit syn på ledelse i et politisk parti?
“En landsformand skal kunne sætte en kurs og lede, men man skal gøre det med input fra så mange i baglandet som muligt. Som formandskab forestiller jeg mig, at vi skal lede sammen med Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget. En god leder kan få det bedste frem i folk og formå at bringe alle i spil.”

Hvad mener du om den aktuelle interne debat om ledelseskulturen i RV – og er der behov for at videreføre den?
“Den samtale er helt vildt vigtig at få taget på tværs af partiet. Det er sundt at være uenig. Og jeg synes, der skal være plads til en generel debat om, hvilken organisation vi ønsker. Det er godt at udfordre det eksisterende, for kun sådan bliver man bedre. Jeg vil gøre mit allerbedste for, at vi kan fortsætte denne snak i vores parti – hvilket jeg allerede idag synes, jeg er med til at skabe rum for som næstformand. Et af skridtene på vejen er, at vi i Forretningsudvalget – i samarbejde med Organisationsnetværket (samlingen af storkreds- og regionsforeningsformænd red.) – arbejder på at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge kulturen og strukturen i partiet med deltagelse af medlemmer fra relevante organer. Men med mig som leder og med os som formandskab, bliver det ikke my way or the highway – vi har brug for, at folk bidrager fra langt flere steder i partiet.”

Hvordan vil du sikre, at baglandet bliver hørt og har en stemme overfor folketingsgruppen i den daglige christiansborgske tummel?
“Baglandet bør blive hørt – det er blandt andet derfor, jeg stiller op sammen med Johan i første omgang. Vi skal have stykret det lokale. Fra landsforbundets side skal vi blive endnu bedre til at finde ud af, hvad der rører sig lokalt. Og vi skal blive bedre til at tænke det lokale ind i det politiske. Hvordan kan vi for eksempel overføre en national valgkampagne til den lokale kommuneforening, så aktive og kandidater føler, at der er sammenhæng mellem Christiansborg og kommunalpolitik? Kan vi eksempelvis vende partiets næste store transportpolitiske udspil om, så vi får vores dygtige lokale led til at bidrage fra begyndelsen af i politikudviklingsprocessen? Sådanne tilgange ønsker jeg mig mere af. Derudover synes jeg generelt, at folketingsgruppen er blevet langt bedre til at inddrage baglandet de sidste par år, men det skal vi arbejde meget mere på.”

Hvordan sikrer vi, at alle kan inddrages i medlemsdemokratiet ift. digitale og sociale medier?
“Vi har fået et nyt digitalt medlemsnetværk, www.medlemradikale.dk. På Facebooksiden ”Radikal Debat” kan alle være med, hvilket betyder, at det ikke altid er radikale medlemmer, man dér diskuterer med. Og her skal medlemsnetværket træde ind som et muligt alternativ, så der skabes rum til at tage en debat om også de mere følsomme ting og partiets fremtid. Men der ligger en stor opgave i at få så mange radikale medlemmer oprettet som brugere og at få gjort platformen brugervenlig.”

Er der noget i partiorganisationens struktur, der mener skal laves om, for eksempel for at sikre flere aktive til dialogfora og politikudvikling?
“Det skal vi finde ud i fællesskab. For hvis jeg havde svaret på dette spørgsmål, så var vi sikkert allerede i gang med at rulle løsningerne ud i regi af Forretningsudvalget. Derfor har vi konkret også brug for at tale med – og få input fra en masse forskellige: Dem, som har haft en skuffende partioplevelse, tidligere medlemmer eller dem, der kunne blive aktive i partiet, nuværende medlemmer og mange andre. På baggrund heraf, skal vi finde ud af, hvordan vi får gjort endnu flere medlemmer aktive.”  

Skal du være fuldtidsansat landsformand?
“Nej. Hverken jeg selv eller Johan kommer til at være fuldtidsfrikøbte lands- og næstformænd. Skulle vi blive valgt, skal vi i første omgang skal have en forventningsafstemning i Hovedbestyrelsen om de nærmere detaljer i forhold til fordelingen af formanskabets tid og vederlag.”


Blå bog for Clara Halvorsen

Uddannelse:
Bachelor i Statskundskab, Københavns Universitet
Master of Global Development, Københavns Universitet

Kontakt:
clarahalv@gmail.com / 28494672

Job:
Konsulent i DI’s afdeling for Global Udvikling og Bæredygtighed. Tidligere engagmentchef på Verdens Bedste Nyheder.

Partimedlemskab og tillidshverv i partiet:
Har siden starten af 2021 været næstformand for partiet. Har derudover været kampagneleder ved både folketings- og kommunalvalg. Var fra 2014-2016 næstformand for Radikal Ungdom. De sidste par år desuden siddet som ansvarlig for Radikale Venstres DIPD-projekt (Dansk Institut for Partier og Demokrati) i Nepal.

Nuværende og tidligere tillidshverv uden for partiet:
Er på nuværende tidspunkt næstformand for 2030-panelet, et panel af 24 eksperter, der rådgiver Folketingets medlemmer om verdensmålene. Er medlem af Kvinderådets styrelse. Har siden 2017 været styrelsesmedlem i Dansk Ungdoms Fællesråd. Var i 2017 desuden ungdomsdelegat til FN og repræsenterede de danske unge ved de store FN-forhandlinger. Cirka en gang om måneden paneldeltager i TV2 News-programmet News&Co, der kommenterer dagens historier.  

Personligt:
Er kæreste med Kasper og bonusmor til Magnus. Bor på Vesterbro, men bruger mange weekender i sommerhuset  i Odsherred tæt på naturen. Er glad for sine daglige lange løbeture og glæder sig til, at hun igen kan komme ned i crossfit-centeret. Er vild med at fordybe sig i skønlitteratur og at bruge tid med sine mange gode venner og familie.

132 Comments

 1. Greetings, I do think your website could be having web browser compatibility problems. Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine however when opening in I.E., it’s got some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, wonderful site!

 2. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Many thanks!

 3. That is the suitable blog for anybody who desires to search out out about this topic. You realize a lot its virtually arduous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You positively put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 4. This is the right website for anyone who wishes to find
  out about this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that
  I actually will need to…HaHa). You certainly put a fresh spin on a subject which has been discussed for years.
  Wonderful stuff, just great!

  Here is my web blog: tracfone special

 5. Outstanding post, you have pointed out some superb details , I besides conceive this s a very great website.

 6. Please let me know if you’re looking for a writer
  for your site. You have some really good articles and I believe I would be a
  good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to
  mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

  Look into my web page tracfone coupon

 7. Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Regards!

 8. F*ckin’ amazing things here. I’m very glad to see your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 9. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100 certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Cheers

 10. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 11. Thanks for some other informative site. Where else may I am getting that type of information written in such a perfect manner? I have a venture that I’m simply now working on, and I’ve been at the look out for such info.

 12. Hello.This article was extremely motivating, particularly since I was investigating for thoughts on this topic last week.

 13. I just couldn’t depart your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts

 14. Very interesting info !Perfect just what I was searching for!

 15. I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 16. Some genuinely nice stuff on this internet site, I like it.

 17. Thanks , I have just been searching for info about this subject for ages and yours is the best I’ve found out so far.
  But, what concerning the conclusion? Are you positive in regards to the source?

 18. Very good site you have here but I was curious if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article?

  I’d really like to be a part of community where I can get advice from other experienced people that share the
  same interest. If you have any recommendations,
  please let me know. Thanks!

 19. Woah! I’m really loving the template/theme of
  this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between usability
  and visual appearance. I must say you’ve done a great job with this.
  In addition, the blog loads extremely quick for me on Opera.
  Excellent Blog!

 20. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some
  nice practices and we are looking to trade strategies with other
  folks, why not shoot me an email if interested.

 21. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after looking at some of
  the articles I realized it’s new to me. Regardless,
  I’m definitely happy I discovered it and I’ll be book-marking
  it and checking back regularly!

 22. A fascinating discussion is worth comment.

  I do think that you need to publish more on this issue, it
  might not be a taboo subject but generally people
  do not speak about these issues. To the next! All the best!!

 23. When someone writes an post he/she maintains the idea of a user in his/her brain that how
  a user can know it. So that’s why this article is great.
  Thanks!

 24. For most up-to-date news you have to visit the
  web and on internet I found this site as a most excellent
  web site for latest updates.

 25. I love your blog.. very nice colors & theme.
  Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would
  like to find out where u got this from. appreciate it

 26. I think this is one of the most significant information for me.
  And i am glad reading your article. But want to remark
  on few general things, The website style is ideal, the
  articles is really great : D. Good job, cheers

 27. What’s up i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this post i thought i could also
  create comment due to this good post.

 28. I want to to thank you for this good read!!
  I certainly enjoyed every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to look at new stuff
  you post…

 29. Thanks in favor of sharing such a good thinking, article is fastidious, thats why
  i have read it fully

 30. OMG! This is amazing. Ireally appreciate it~ May I show back my secrets on a secret only I KNOW and if you want to seriously get to hear You really have to believe mme and
  have faith and I will show how to find hot girls for free Once again I want to show my appreciation and may all the blessing
  goes to you now!.

 31. This is a very good tip especially to those new to the blogosphere.
  Short but very precise information… Appreciate your sharing this one.
  A must read post!

 32. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!

 33. I’m truly enjoying the design and layout of your site.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more
  enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your
  theme? Exceptional work!

 34. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your site provided us with valuable info to work
  on. You’ve done a formidable job and our whole
  community will be thankful to you.

 35. Hi! I’ve been following your weblog for a while now and
  finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from
  New Caney Tx! Just wanted to say keep up the good job!

 36. you’re in point of fact a just right webmaster.
  The site loading pace is incredible. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick.
  Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a
  wonderful process on this topic!

 37. Hey! I understand this is sort of off-topic but I had to ask.
  Does operating a well-established website
  like yours require a massive amount work? I am completely new to blogging
  however I do write in my journal everyday.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

 38. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any feed-back would be greatly appreciated.

 39. It’s actually a cool and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this
  useful info with us. Please stay us informed like this.
  Thanks for sharing.

 40. Hi all, here every one is sharing these kinds of experience, thus it’s good to read this website, and I used to visit this webpage everyday.

 41. Hey there! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this.

  I will forward this article to him. Fairly certain he will have
  a good read. Thanks for sharing!

 42. Great article! That is the kind of information that are supposed to be shared around the
  net. Shame on Google for now not positioning
  this post higher! Come on over and consult with my site . Thank you =)

 43. Quality articles or reviews is the key to be a focus for
  the users to pay a quick visit the website, that’s what this
  website is providing.

 44. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog
  to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Thanks!

 45. Wonderful blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for
  a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any suggestions? Many thanks!

 46. Howdy! This article couldn’t be written any better! Looking through this post reminds me
  of my previous roommate! He always kept talking about this.
  I most certainly will forward this information to him.
  Pretty sure he will have a great read. Thanks for sharing!

 47. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you can do with a
  few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog.
  An excellent read. I will definitely be back.

 48. Having read this I believed it was extremely enlightening.

  I appreciate you taking the time and energy to put this
  article together. I once again find myself personally spending way
  too much time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 49. Hi there, this weekend is fastidious for me, since this point in time i am reading this fantastic educational paragraph here at my house.

 50. My brother suggested I might like this web site. He was totally right.

  This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this
  info! Thanks!

 51. A lot more than 20 land-based casinos are allowed to operate in the nation, but they obly accept foreigners.

  Have a loopk at my web-site – 우리카지노

 52. So you might have a complete-time, portion-time or seasonal job, based on whom
  you function for.

  my page – 다방 알바

 53. “In times of crisis, the forces that effecdtively
  respond to the demands of the times will lead the neew era,” says Lee.

  Also visit mmy site: 밤알바

 54. Even although you have a job from thee government, you have to obtain techniques of earning your living on yourr own.

  Feeel free to surf to my wweb site – 유흥알바

 55. And their roles in the workforce have been changing, from functioning in supplementary tasks to more diverse roles.

  Here is myy web blog :: 쩜오알바

 56. There is noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain nice points in options also.

 57. The reading for discouraged job seekers diminished 190,000 too 425,000 in the cited month.

  My site – 여성알바

 58. You could be eligible for unemployment benefits if you have worked part time.

  Feell free to viswit my webpage 유흥알바

 59. She was rennting an apartment in Neew York City with her husband and felt “cooped up” when the
  pandemic hit, she told Insider.

  my webpage; 이지알바

 60. Ultimately she llanded in a part that allowed her to coach other female workers.

  Herre is my web site; 유흥알바

 61. We’re committed to keeping all Truthout articles free of charge and out there to the public.

  My web-site: 밤알바

 62. I just like the valuable information you supply
  to your articles. I’ll bookmark your weblog and take a look at once more here frequently.
  I’m somewhat sure I will be told a lot of new stuff right here!
  Best of luck for the following!

 63. Your balance is split int 4 payments repaid more than six weeks,
  with a payment due just about every two weeks.

  Also visit my website – 빠른대출

 64. MoneyWise provides loans for all occasions, annd even if yoou have negative credit, yoou
  can apply for a loan here.

  Also visit my web site … 무직자대출

 65. A lender generally determines yojr loan lijmit primarily based
  on your creditworthiness and earnings.

  Review my weeb site; 무직자대출

 66. As a result far each state that has legalized on the internet casino gsmes
  has set the minimum age at 21.

  Here is my web page – click here

 67. To succeed in this job, you should be a proactive upper-level
  student in a associated courrse who’s already earning stellar grdes in class.

  my web-site … 이지알바

 68. Operating at the Screen Shot cinema increases your Charm and Courage social stats.

  my homepage … 유흥알바

 69. All thee even though, Mr. Trump received coopious amounts for himself,
  with the hlp of a compliant board.

  Feel free to visit my page :: read more

 70. Casinos are also regulated by the government in France,
  which legalized them in 1933.

  Also visit my site … 바카라

 71. Can I show my graceful appreciation and show back my secrets on really good
  stuff and if you want to with no joke truthfully see Let me tell you a brief about how to
  become a millionaire I am always here for yall you know that right?

 72. The on tthe internet casino South Korea’s expansion facilitates immediate gambling and iis lately
  picked up via mobile casinos.

  Take a look at my web-site 온라인카지노

 73. I believe people who wrote this needs true loving because it’s a blessing.
  So let me give back and with heart reach out change your life and if you want to
  have a checkout I will share info about how to become a millionaire
  Don’t forget.. I am always here for yall.
  Bless yall!

 74. In other words, if you register with the casino website, you
  cann achieve a bonus in return.

  Feel free tto surf to myy blog – get more info

 75. David Pearl is the sort oof teacher students annd colleagues at Maine’s Yarmouth
  Higher School do not very easily overlook.

  Feel free too surf to my webpage – 이지알바

 76. They waited for two months to claim the ticket, and
  even although the officials folund that weird, they received the revenue anyway.

  Also visit my homepage; web site

 77. This is a £24 annual raise and will see folks spend £144 a year as opposeed to the prior price of £120.

  my webpage :: webpage

 78. 2021 started with a massjve bang as the Megga Millions andd Powerball
  jackpots amounted to $1 billion in winnings.

  My blog post: web page

 79. Depending on your knowledge, you could substitute teach or tutor students privately on any number of subjects.

  Heree is my page :: 란제리 알바

 80. Females represent about 46% of the independent contracting workforce, upp from 33% in Might 2017,
  acording to the American Action Forum.

  Feel free to visit myy web-site: 여성알바

 81. Geet the funds you want with BadCreditLoans – Apply now for a quick
  and secur loan course of action.

  Feeel free to surf to my homepage; 대환대출

 82. And interest prices are decrease than payday lenders (but higher than traditional lenders).

  Feel free too surf too mmy site – 부동산 대출

 83. Investors asdessment thee loan listings and choose borrowers they wish to fund.

  Take a look att my web site :: homepage

 84. There’s alswo an chance for you to get an insight into how the operator
  rewards loyalty.

  my web blog … here

 85. Thanks for your interest, regrettably North Carolina residents arre not permitted to submit info on-line.

  Also visit my web blog … 소액대출

 86. This excellent website definitely has all of the information and facts I wanted about this subject
  and didn’t know who to ask.

 87. £/€20 Tote Credit rewarded as £/€10 redeemable against
  racing bets only and £/€10 redeemable against UK and Irish placepot bets only.

  Stop bby my web page 토토사이트

 88. Of course, there’s also the possibility too deposit with debit/credit cards,
  direct transfer, and Matchpay.

  Check out my web-site: aoisan.us

 89. You’re so interesting! I do not believe I have read through anything like that before.

  So wonderful to discover somebody with original thoughts on this subject matter.
  Really.. many thanks for starting this up.
  This site is one thing that is required on the web, someone with a little originality!

 90. Let me give you a thumbs up man. Can I give my value
  on amazing values and if you want to seriously get to hear and also share valuable info about how
  to find hot girls for free yalla lready know follow me my fellow commenters!.

 91. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

 92. Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you can be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back later in life. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice morning!

 93. Hello! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Great blog and great style and design.

 94. I like this website very much, Its a rattling nice berth to read and find information. “What is called genius is the abundance of life and health.” by Henry David Thoreau.

 95. I am currently writing a paper that is very related to your content. I read your article and I have some questions. I would like to ask you. Can you answer me? I’ll keep an eye out for your reply. 20bet

 96. Anonym

  Terima kasih atas wawasan yang berharga dalam artikel ini, Clara Halvorsen. Ini sangat membantu dalam memahami pandangan Anda tentang kepemimpinan dan struktur partai. Semoga sukses dalam perjalanan Anda!

 97. Thank you, I’ve just been searching for information about this subject for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 98. Thanks on your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you can be a great author.I will make sure to bookmark your blog and will come back very soon. I want to encourage continue your great posts, have a nice weekend!

 99. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 100. good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *