Press "Enter" to skip to content

Radikalt regionsrådsmedlem stopper: “Arbejdspresset er simpelthen for stort”

“En del møder ligger på samme tidspunkt og gør det umuligt at nå det hele,” siger Bettina Bové, der stopper som regionsrådsmedlem efter godt ni måneder på posten. Foto: Danske Regioner.

Af Viktor Dylander, 2. september 2022 kl. 12:00

Udskiftning i den radikale regionsrådsgruppe i hovedstadsregionen. Bettina Bové udtræder efter knap ni måneder på posten. Kristine Kryger tager over 

Bettina Bové stopper som radikalt regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden. Det oplyser den radikale regionsledelse til Radikal Dialog. 

Bettina Bové peger på, at det har været svært at nå både arbejdet som regionsrådsmedlem og som byrådsmedlem i Fredensborg.

“Jeg har været utrolig glad for at få lov til at deltage i det vigtige og spændende arbejde, der foregår i regionerne, og jeg har prøvet at få det til at hænge sammen. Men jeg ser det uforeneligt med at sidde i fire udvalg i Fredensborg Kommune, hvor flere af posterne er næstformandsposter.”

“En del møder ligger på samme tidspunkt og gør det umuligt at nå det hele. Den medfølgende arbejdsbyrde gør, at arbejdspresset simpelthen er for stort. Derfor er det med stor beklagelse, at jeg er nødt til at udtræde, således at jeg kan lave et godt arbejde det ene sted, i stedet for at gøre det halvt begge steder,” siger Bettina Bové.

Bettina Bové blev valgt til regionsrådet i november 2021 med 1818 stemmer. Hun fortsætter som byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.

Ny regionsrådsmedlem er fra Gentofte
Når et medlem udtræder, træder suppleanten ind. Det er Kristine Kryger, byrådsmedlem i Gentofte, der nu skal overtage for Bettina Bové i regionsrådet. 

Gruppeformand for Radikale Venstre i Region Hovedstaden Karin Friis Bach ærgrer sig over Bettina Bovés fratræden, men glæder sig over, at Kristine Kryger er klar til at tage over.

“Jeg har været rigtig glad for samarbejdet med Bettina i regionsrådet. Hun har forfulgt de grønne og klimavenlige løsninger i miljøudvalget, hvor hun har siddet, og har derudover altid haft en særlig forståelse for dem, der har det svært, eksempelvis på grund af udfordringer med handicap, psykiatriske diagnoser og eller sociale problemstillinger. Men døgnet har kun 24 timer, og jeg har fuld forståelse for, at Bettina desværre har været nødt til at afbryde arbejdet i regionsrådet grundet for stort arbejdspres.”

“Heldigvis har vi en både dygtig og erfaren politiker som 1. suppleant, nemlig Kristine Kryger, der også sidder i Gentofte Kommunalbestyrelse. Jeg er sikker på, at Kristine kommer til at bidrage positivt til det radikale arbejde i regionsrådet og ser frem til samarbejdet med hende,” siger Karin Friis Bach til Radikal Dialog. 

Opdateret suppleantliste
Suppleantlistens top fem ser herefter sådan ud:

1. Julie Herdal Molbech (1728 stemmer)
2. Hediye Temiz (1496 stemmer)
3. Søren Burcharth (1495 stemmer)
4. Jacob Netteberg (1251 stemmer)
5. Søs Haugaard (1099 stemmer)

Skiftet i regionsrådsgruppen fandt sted 23. august.